top of page

Arvostelu: Kimppakämppä, Beth O'Leary


Ennen kun aloin kuuntelemaan tätä kirjaa päätin, että aloita tämän kirjoituksen sanoilla "normaalisti en lue tämän tyylisiä kirjoja", mutta päästyäni vauhtiin en pystynyt lopettamaan. Henkilönä, joka rakastaa dekkareita sekä suuria mysteereitä, ei tämä kirja jättänyt myöskään kylmäksi.


Jos et ole lukenut kirjaa, sisältää seuraavat kappaleet spoilereita.


Kirja alkaa aika hitaasti. Tiffy on nuori nainen, joka eron jälkeen joutuu etsimään itselleen asunnon. Kirja sijoittuu Lontooseen ja kuten varmasti tiedämme, ei Lontoossa asuminen ole edullista. Tiffy löytää tarjouksen, joka on liian hyvä ollakseen totta. Lion työskentelee yöt ja nukkuu päivät ja rahan tarpeen takia etsii itselleen kämppistä. Tiffy päättää hyväksyä tarjouksen ja tästä suuri rakkaustarina alkaa.


Lion on hyvin rauhallinen ja vähäsanainen hahmo, joka kirjan alussa olettaa hyvin paljon Tiffyn luonteesta ja ulkonäöstä. Kaikki nämä olettamukset syntyvät muiden kertomuksista liittyen häneen sekä vaatteista ja huonekaluista mitä Lion näkee asunnossa. Lionista paljastuu kuitenkin kirjan myötä aika romantikko sekä kärsivällinen, joka on vain etsinyt sitä oikeaa ihmistä.


Tiffy on taas hahmo, jolla ei ole kaikki hyvin. Hänen on-off suhde poikaystävä Justinin kanssa oli päätynyt eroon. Alussa vaikutti siltä, että Tiffy hyväksyi kämppis-sopimuksen vuodeksi sillä ajatuksella, että hän saattaa palata yhteen Justinin kanssa. Ajan kuluessa hän kuitenkin huomasi kuinka myrkyllinen suhde Justiniin oli ja tämä osittain esti häntä siirtymästä eteenpäin.


Lion ja Tiffy eivät tapaa toisiaan pitkään aikaan ja he viestivät keskenään ainoastaan post-it lappujen avulla. Kirjassa tuodaan hyvin esille se miten toisen kirjoittamaa tekstiä on välillä vaikea tulkita sekä miten joskus tuntee olevan tarve selittää jotain outoja asioita. Paras kohta oli Lionin sängyn alla olevat kaulahuivit, joista Lion koki suuren tarpeen selitellä, mitta Tiffyä asia ei juurikaan kiinnostanut.


Kirja sijoittuu Lontooseen sekä myös Brightoniin. Kirjaa oli mukava lukea, koska oma rakkaus näitä kahta kaupunkia kohtaan on suuri. Note to kaikille jotka ajattelivat joskus kosia minua: kosinta Brightonin rannalla ei ole yhtään huono idea. Ei tätä kirjaa turhaan ylistetä. Kirja hyvällä juonella sekä muutamalla Gosspi Girl -tyylisellä juonenkäänteellä. Nousi tämä kirja kyllä yhdeksi suosikeistani. Pelkään, että tulen sanomaan näin jokaisen kirjan jälkeen.


Huomenna luvassa elokuun kirjan esittely.


Comments


bottom of page