top of page

Elokuun kirjakerho 2020: Avoimet ovet‎, Sofie Sarenbrant

Tervehdys elokuu ja kuukauden uusi kirja. Tämän kuukauden kirjaksi valikoitui Sofie Sarenbrantin kirja Avoimet ovet. Koska heinäkuussa astuttiin pois hieman siitä mitä normaalisti tykkään lukea niin tässä kuussa palataan takaisin suosikkeihin.

Kiinnostuin tästä kirjasta, koska se kertoo nuoresta rikospoliisista Emma Sköldistä sekä sijoittuu Tukholmaan. Olen jotenkin heikkona ruotsalaisiin poliisisarjoihin, koska mm. Beck sekä Maria Wern -sarjat kuuluvat omiin suosikkeihini.

Kirjan esittely on kopioitu WSOY:n sivuilta.

Asuntonäytön jälkeisenä aamuna kuusivuotias Astrid löytää isänsä kuolleena vierashuoneesta. Merkkejä murtautumisesta ei ole, ja surma-aseena on käytetty perheen omaa keittiöveistä. Kaikki ovat shokissa: Tukholman lähellä oleva idyllinen omakotialue ei ole murhatilastojen kärjessä. Onko mahdollista, että joku jäi taloon piiloon asuntonäytön jälkeen? Astrid väittää kivenkovaan nähneensä jonkun yöllä huoneessaan, jonkun, joka silitti hänen poskeaan. Rikospoliisi Emma Sköld ryhtyy tutkimaan juttua ja ensimmäinen epäilty on tietenkin uhrin vaimo. Mutta kun kuolema vierailee taas toisen asuntonäytön yhteydessä, juttu saa yllättävän käänteen. Mitä rauhallisella asuinalueella oikein tapahtuu? Avoimet ovet on ensimmäinen suomennettu romaani sarjassa, jossa seurataan kunnianhimoisen nuoren poliisin, rikostarkastaja Emma Sköldin, elämää. Sarjan kirjoja on myyty yli puolitoista miljoonaa kappaletta ja oikeudet kirjoihin on myyty 14 maahan. Sarjan romaanit ovat itsenäisiä teoksia.

Comments


bottom of page