top of page

Vaatteidenostolakko 2022

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä


Luin Laura Frimanin kirjoittaman Tauko -kirjan viime syksynä ja mietin, olisiko minusta myös moiseen. Laura menee vuoden vaatteidenostolakkoon ja tuo kokemuksiaan esiin kyseisessä kirjassa. Vuonna 2021 päädyin itse kokeilemaan vähän samanlaista tavoitetta toki omalla kieltolistalla oli myös vaatteiden lisäksi kaikki muu ei tarvittava tavara. Onnistuin haasteessa vaihtelevasti, mutta en täydellisesti.


Suurin turhanpäiväinen kulutukseni on ehdottomasti vaatteet. Ostokäyttäytymisen vaatteiden ja muiden tavaroiden välillä eroaa kuin yö ja päivä. Saatan pohtia asioiden hankkimista välillä hyvin pitkään, mutta vaatteiden kohdalla ostotilanteet ovat helpommin impulsiivisia. Vuonna 2021 aloitin myös vaatekaapin siivousoperaation, jonka tavoitteena on luoda kapselipukeutumista noudattava vaatekaappi. Kaapissa on vain tarpeellisia, toistensa kanssa yhteen sopivia vaatteita.


Vaatekaappini on tällä hetkellä todella hyvällä mallilla, joten senkin tiimoilta tämän vuoden vaatteidenostolakko -haasteen hyväksyminen tulisi hyvään saumaan. Toinen asia joka tämän haasteen puolesta puhuu, on ekologisuus. Olen tällä hetkellä keskellä suurta elämäntapamuutosta, jonka yhtenä näkyvänä elementtinä on painon putoaminen. Tämä luonnollisesti jossain vaiheessa tarkoittaa sitä, että vaatekoko muuttuu myös. Olisi siis kaiken ekologisuuden ja vastuullisuuden kannalta fiksua olla vuosi hankkimatta uusia vaatteita ja odottaa.


Haasteen tavoitteet

Näinpä tästä alkaa vuoden 2022 haasteeni. En hanki vuoden 2022 loppuun mennessä yhtään uutta pukeutumiseen liittyvää asiaa. Tavoitteeni on päästä eroon impulsiivisesta vaateshoppailusta ja pyrkiä kuluttamaan vaatteisiin menevä raha elämyksiin, tarpeellisiin asioihin ja säästämiseen. Voit seurata tätä matkaa täällä blogissani.


Tein muutaman nettikaupan vaateostoksen vuoden 2021 loppupuolella, mutta vaatteiden toimitus siirtyi tämän vuoden puolelle. Nämä kyseiset vaatteet ovat tämän haasteen ulkopuolisia. Pyrin kuitenkin näistä vaatteista pitämään vain ne vaatekaappiani tukevat vaatteet.


Kiitos Laura inspiraatiosta ja upeasta kirjasta. Kuuntele Lauran kirja Tauko *BookBeatista.

bottom of page