top of page

Elämäntapa-muutos uusien rutiinien avulla

Rutiinit -opas.png
Näyttökuva 2022-12-6 kello 0.50_edited.jpg

Tärkeimmät opit

  • Luo rutiinit, jotka ovat itsellesi sopivia

  • Kerran hairahdus ei pilaa rutiinia

  • Arvioi rutiinien menetelmiä ja korjaa tarvittaessa

  • Suorita rutiini aina loppuun

  • Tee rutiini myös silloin, kun et halua

  • Seuraa rutiinia sinulle sopivalla tavalla

  • Keskity itseesi, äläkä vertaa muihin

Rutiineihin liittyviä videoita

Rutiinien 3 vaihetta

Päätä, että aloitat

Ennen kuin voit suunnitella uusia rutiineja, on tärkeä päättää, että aloitat. Sinulla ei vielä tarvitse olla kirkkaasti mielessä tavoitteita, joita haluat saavuttaa, vaan ensimmäinen askel on päättää, että tämä on se ensimmäinen askel. Tämä luo pohjan muutokselle sekä antaa ensimmäisen sykäyksen motivaatiolle. Päätöksen tehtyäsi voimme alkaa keskustelemaan tavoitteista ja menetelmistä.

 

Onko mielessäsi tällä hetkellä jokin tavoite ja menetelmä, jonka haluat saavuttaa? Esimerkki tavoitteesta ”haluan vähentää sokerin syömistä” ja menetelmä siihen ”herkkulakko”. Sanon heti alkuun, että joudut pohtimaan menetelmää uudelleen. Jos päätät aloittaa uuden rutiinin elämässäsi täydellisellä kieltolistalla sekä tarkoilla säännöillä, ei siitä tule pysyvää. Jokainen jaksaa sitä varmasti hetken, mutta kunnollisia rutiineja ei niin luoda. Mitä vaikeammasta rutiinista puhumme, sitä pidemmän ajan sen oppiminen vie. Jos olet aina ollut perso sokerille, voi sokerittoman rutiinin oppiminen olla pitkä ja kivinen tie.

 

Kun sinulla on motivaatio ja sen tukena tavoite, on seuraava askel kiinnittää huomiota menetelmään, jonka avulla tavoitteeseen päästään. Tavoitteet monesti ovat meillä ihmisillä samoja, kuten tuo “haluan vähentää sokerin syömistä”, mutta menetelmät, jotka johtavat epäonnistumiseen tai onnistumiseen, ovat erilaiset. Olemme jokainen yksilöitä, ja siksi on tärkeä huolehtia, että menetelmä on juuri sinulle sopiva. Motivaation säilyttämisen kannalta on hyvä myös muistaa luoda rutiineja, jotka tuntuvat helpoilta ja ovat juuri oman kyvyn äärirajoilla.

Rutiinioppaan tehtävät

Tulosta tehtävät ja aloita rutiinien muokkaaminen tänään.

bottom of page